torsdag 4 oktober 2012

3 olika svar på No Fråga.


Enkel:

Jag lär mig att allting har sin plats på jorden. Tar man bort ett av djuren t.ex.. malariamyggor
kan det påverka att något annat djur kan bli besprutat som kanske inte dör av det. Och då kan allt i landet påverkas av det och då kan det bli väldigt fel.

Utvecklad: 

Jag har lärt mig att allting har sin plats på jorden. Om man försöker ta bort malarian genom att bespruta malariamyggorna, så kan man råka bespruta ett annan djur som kanske inte påverkas av giftet på samma sätt. Och det djuret kan föra vidare det till nästa djur som påverkas på ett allvarligare sätt och då kan djur som byn behöver dö ut. 

Väl utvecklat: 

Jag har lärt mig att allting har sin plats på jorden. Om man vill ta bort malarian för att inte så många människor ska drabbas av det, och man vill bespruta de med gift kan man råka bespruta andra djur som inte påverkas av giftet på samma sätt. Det djuret kan föra vidare giftet till ett annat djur som kan dö av giftet och då kan djur som byn behöver dö ut. Då börjar en annan situation om från början då väcks ett nytt problem i byn. Därför tycker jag att man inte borde ta snabba och drastiska idé man borde tänka framåt för att se om det kan bli värre på grund av det att man tagit ett fel beslut. 

1 kommentar:

  1. Mycket bra svar på de olika nivåerna. Tack för att du delade med dig av dina svar under genomgången/Åsa

    SvaraRadera