torsdag 11 december 2014

Bild Utvärdering

                                                                           Bild 1

Bild 2 
• Beskriv uppdraget kort. Vad är syftet med bilden?

- Uppdraget är att göra två bilder som visar två olika ord. Jag gjorde ”ond” och ”dans” som ord. Det kan låta som två helt olika ord men i detta ögonblicket i mitt liv har de två orden en mycket gemensam faktor. 

• Hur tänker du dig din bild?                               

- Min första bild (ond) ville jag blanda med en målning och ritning. Så jag skrev först ner allt som påminner mig om ordet ond. Först ritade jag en döskalle och ritade till horn så att det såg ut som en döskalle från en djävul. Sedan tänkte jag att rockband har väldigt farliga och onda bokstäver på sina skivor. Därför tog jag inspiration från många olika rockskivor och skrev mitt N. Till D:et som är den sista bokstaven tänkte jag blod. Eftersom man skadar sig oftast på en ”ond” sak och i filmer när man ser blod är det alltid något ondskefullt som har hänt. Därför satte jag ihop allt detta till ett ord. Min bakgrund skulle vara mörk men jag ville inte ha den svart. Så jag tog ett mörkblått papper och faidade in med svart från vänster sida. För att man ska få en känsla av att det är något som kommer något hemskt som ska hända. 

Min andra bild ville jag bygga med något. Jag tänkte efter och ordet som satt närmast hjärtat var ordet dans. Jag är skadad och kan inte dansa på ett långt tag och det är därför de här orden är så lika men ändå olika. Det är något ont som har hänt mig och det gör att jag inte kan vara med och göra det som ger mig mest glädje. Därför ville jag visa med en bild hur mina känslor är. Jag byggde först upp en scen av kartong. Jag gjorde en kulis och hela uppsättning av hur en scen ser ut. Sedan bildade jag figurer som skulle se ut som om de dansade men ändå bildade bokstäver som skulle bli ordet dans. Sedan gjorde jag en figur som sitter själv i hörnet, detta skulle föreställa mig, och mörkret tar över medan de andra figurerna är färglada sitter den i en kontrast av vitt och svart.  

• Vilka material tror du att du behöver?             
• Vilka problem måste du lösa i din bild?    

- Till första bilden använde jag papper, pennor och målafärg. 
Medan jag i andra bilden använde kartong, tyg, målafärg och pipränsare. 

Jag ville först täcka mina pipränsare i papier-maché men vi hade mycket kort tid kvar för att avsluta arbetet och resultatet på de två bokstäverna som jag täckte i papier-maché blev inte allt så bra som jag ville. Så jag bestämde mig för att göra mina figurer i bara pipränsare som är i olika färger. 
__________________________________

Arbetet är klart och redovisat
• Blev det som du tänkt? Om inte – varför?        

- Jag tycker att mina bilder blev mycket lyckade även om jag på den andra bilden inte gjorde helt så som jag hade tänkt från början. Jag tycker dock att det var bara en förbättring.  

  • Blev du missnöjd med något?  Hur borde du ha gjort istället?
- jag blev lite missnöjd med bakgrunden på min andra bil. Jag borde ha målat med en ljus blå färg direkt. För nu blir det en liten blandning och jag är inte helt nöjd med det. 

• Vad har du lärt dig i det här arbetet?

- Jag har lärt mig hur man kan visa sina känslor genom en bild. Man kan komma med en känsla i bilden så att människor förstår budskapet utan att ens läsa vilket ord det är. Jag har även lärt mig att man kan göra bilder på många olika och kreativa sätt, man behöver inte bara rita och måla utan man har friheten att göra nästan exakt vad man vill. 

1 kommentar:

  1. Dina bilder är välgjorda och det är värdefullt hur du beskriver dina tankar och idéer bakom bilderna. Du beskriver dina alternativ och vilka val du gjort i ditt bildskapande.

    SvaraRadera